Innovatief systeem voorkomt grote investering en bespaart energie

Het Roompot Vakantiepark in Kamperland kampte met klimaatproblemen in het zwembad. Koole Controls kwam met een innovatieve oplossing die een investering in een nieuw regelsysteem voorkwam, terwijl er forse besparingen in het energieverbruik worden bereikt.

Roompot Vakanties stelt heel hoge kwaliteitseisen aan alle voorzieningen op de vakantieparken. Paul de Kuijper wilde daarom voor het zwembad in het bungalowpark Kamperland een excellente klimaatcontrole. Deze moet het verblijf van de gasten in het zwembad comfortabel en aangenaam maken.

,,Wij hebben een prachtig zwembad in Kamperland, alleen was de techniek achter de luchtcirculatie naar de huidige maatstaven verouderd. Zo ontstond te veel condens. Om het klimaat aangenaam te houden moest er extra geventileerd worden. We waren eigenlijk bezig de buitenlucht te verwarmen. Bovendien was het regelsysteem erg ingewikkeld aangelegd. Wij stonden voor de keuze om de hele schakelkast te vernieuwen, of tot een innovatieve oplossing te komen.

Wij werken al enige jaren samen met Koole Controls, met name op het gebied van de toegangscontrole. Koole Controls zien wij als een onafhankelijk en vernieuwend technisch ontwikkelbedrijf. Daarom hebben we Jeroen Koole gevraagd om met ideeën te komen.

Aan de hand van onze wensen en eisen, en na analyse van de toenmalige situatie, heeft Koole Controls een goed werkend regelsysteem voor het zwembad ontwikkeld. Dit meet- en regelsysteem zorgt voor een optimaal klimaat in het bad met een comfortabele luchtvochtigheid voor onze gasten.

Deze nieuwe klimaatcontrole scheelt ons aanzienlijk in energiekosten. Inmiddels heeft Koole Controls op deze manier al zes zwembaden op de parken van Roompot Vakanties van nieuwe regelsystemen voorzien. Afhankelijk van het zwembad levert het ons een besparing van 30.000 tot 50.000 euro op.

We hebben ook kunnen besparen op grote verbouwingen van de verouderde zwembadregelsystemen. Koole Controls heeft innovatieve software ontwikkeld en deze geïntegreerd in de bestaande regelkast. Wat ons uitstekend bevalt, is dat Koole Controls een goede sparringpartner is bij technische problemen. De ideeën zijn creatief en goed uitvoerbaar terwijl het bedrijf uitermate service gericht is. Dat laatste is voor ons als grote vakantieorganisator ook zeer belangrijk.’’

Paul de Kuijper
Hoofd Concern Beheer – Roompot Vakanties, Kamperland
Met 31 eigen bungalowparken en eigen campings in Nederland en zes eigen bungalowparken en campings in het buitenland
www.roompot.nl

• innovatieve werkbare maatoplossing
• geïntegreerd in de bestaande situatie
• geen extra investering in nieuwe schakelkast
• aanzienlijke besparing energiekosten
• aangenaam comfort zwembadbezoekers